top of page

Praktijk  in  Zicht

IMG_2749_edited.jpg

​Ik ben Dagmar Gjaltema.

In 1995 ben ik afgestudeerd als creatief therapeut met specialisatie beeldend vormen. Sindsdien heb ik op verschillende plekken binnen de GGZ gewerkt, als beeldend therapeut. Inmiddels werk ik al meer dan 20 jaar bij GGZ Groningen (tegenwoordig Lentis); eerst in Zuidlaren bij het Centrum voor Klinische Psychotherapie en tegenwoordig bij PsyQ op een dagbehandeling voor volwassenen met persoonlijkheidsproblematiek in Groningen.

Als vaktherapeut beeldend werk ik met groepen, maar ik geef ook individuele therapie. Bij veel mensen is sprake van depressieve klachten, angst, trauma-gerelateerde problematiek (bijv. door pest-ervaringen, agressie, misbruik of verlies) en een negatief gevoel over zichzelf. 

Hoewel mijn specialisatie beeldend is, gebruik ik ook veel drama- en spelvormen in de therapie, imaginaties en lichaamsgerichte oefeningen. Ik ben geschoold in het geven van imaginaire rescripting therapie, wat ik met name binnen de individuele behandeling toe pas.

Naast dit werk heb ik zelf veel ondernomen in het meer alternatieve circuit, zoals emotioneel lichaamswerk,

improvisatietheater, meditaties, dans en familieopstellingen.

Dit laatste fascineerde me dermate, dat ik een paar jaar geleden de opleiding “Familieopstellingen en systemisch werk” heb gevolgd. 

En nu is het tijd dit alles te integreren in mijn eigen praktijk in Zicht, waar ik beeldende therapie en familieopstellingen aanbied. 'In Zicht', omdat ik de ander echt wil zien, samen zicht wil krijgen op waar het werkelijk om gaat en waar het knelt. In therapie gaat het om het krijgen van inzicht en een nieuwe blik op het verleden, heden en de toekomst. Wellicht geeft dit op termijn zicht op iets nieuws, perspectief, zodat er weer hoop in zicht komt. 

Ik geloof er in dat ieder mens zelf het beste weet wat goed is voor hem/haar en dat ik door mijn manier van werken en door wie ik ben, kan ondersteunen om dat te doen wat nodig is. 

Praktijk  in  Zicht

vaktherapie en familieopstellingen

logo2 ai-1.png
bottom of page